top of page

I bezvětří může být zábava

Aktualizováno: 16. 6. 2021

Na Sardinii je co dělat i pro ty z rodiny, páru nebo party, co v kitingu nefrčí, nebo i pro kitery, když vítr na chvíli vypne, třeba v létě dopoledne před kite kurzem, než se rozfouká termika. Jedním takovým skvostem tady u nás, kam se prostě musíte podívat, je vyhlášená pláž Porto Pino a její okolí. Autem je od nás asi deset minut. Mnohem větší frajeřina je ale přijet na plážový bar v Pinu na paddleboardu. Koupání si můžete užít cestou kdekoliv, bez hromady turistů. Zátočinky s azurovou vodou, bilým pískem a privátní pláže, na které se jinak než na paddleboardu nedá dostat, k tomu vyloženě lákají.

Celý výlet je zhruba na 3 - 6 hodin, podle toho, jak máte chuť relaxovat cestou, pádlovat a taky jak moc se těšíte na vychlazené pivko nebo kávičku v baru. Na start nad pláží Spiaggia di Su Port’e Su Trigu to máme od nás zhruba 10 minut a rádi vás na ni i s paddleboardy přivezeme. Odtud seběhnete skrz skalky na malou pláž s azurově modrou vodou, která je parádní na start výletu.

První úsek do Cala su Turcu je skalnatý a můžete ho vzít napřímo. Dál už začíná pobřeží se skalkami, malými plážemi i lagunkami s azurovou vodou. Průrvou mezi skalkami nezapomeňte vjet na Spiagga dei Francesi a poflakovat se po plážičkách pod Porto Pinetto. Piniové háje na břehu, skalky a pískové pláže u vody jsou tu top. Některé z nich jsou schované i tak, že se na ně nedá pěšky dostat, takže na zastávku, sváču a opalovačku pro paddleboard výletníky úplně ideální.

Z pláží v Porto Pinetto na pláž Porto Pino se zastavte v jeskyni Grotta dei Baci (Baci = polibek), at už jen ji okouknout nebo i pro tu pusu :-).

A pak už jen dopádlovat poslední kousek na ten bar. Za nás doporučujeme hned ten nejbližší bílý. Je tam pěkná chill-out zóna, příjemný personál a chodí tam i místní.

Mrkni na víc fotek ze startu paddleboard tripu do galerky (dál už výletníci dojeli z dosahu foťáku).







Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page